tinute casual barbati

Trendul ținutelor casual pentru bărbați – smart & casual smart

Ești adeptul stilului Smart Casual? Alege simplu, optează pentru articole vestimentare de calitate, în mărimi potrivite.

Modul în care ne îmbrăcăm influențează într-un fel sau altul cum ne văd ceilalți. Știi foarte bine că inevitabil îți fug privirile la o persoană bine îmbrăcată și uneori chiar te surprizi analizându-i ținuta.

Existp mai multe aspecte definitorii pentru felul în care ne îmbrăcăm, uneori suntem obligați să ținem cont de un dress code care ne ciuntește, ca să spunem așa, din impulsul de a ne îmbrăca într-un anume fel.

Știi cum este cu evenimentele unde se impun anumite ținute. Când ai de ales o ținută smart casual de multe ori te gândești care ar fi cea mai bună alegere pentru tine. Dacă te caracterizează un anumit stil vestimentar, s-ar putea să fie simplu să alegi. Dacă nu, nu e târziu să optezi pentru unul, ori să personalizezi ceva ce-ți place.

Trendurile în ținutele casual pentru bărbați pot varia destul de mult de la an la an, de la sezon la sezon. În general, aspectul „smart casual” rămâne un stil popular și versatil. Acest stil implică combinarea elementelor mai elegante și formale cu cele mai relaxate și casual pentru a crea un aspect care este potrivit pentru o varietate de ocazii, de la birou la ieșiri în oraș.

Ce înseamnă ținută smart casual?

Smart casual este în fapt un cosd vestimentar ce combinp elemente de îmbrăcăminte casual cu unele mai formale, creând astfel un aspect care este mai puțin strict decât îmbrăcămintea formală, dar mai rafinat decât cea complet casual.

Este un stil de îmbrăcăminte care poate fi potrivit pentru o varietate de ocazii și medii, de la birou la evenimente sociale mai relaxate sau întâlniri informale.

Iată câteva caracteristici ale stilului smart casual:

Cămașa: În general, o cămașă este un element de bază într-o ținută smart casual. Poate fi o cămașă de bumbac în nuanțe solide sau cu modele subtile. Uneori, puteți opta pentru o cămașă cu butonițe pentru un aspect mai formal.

Puteți opta pentru îmbrăcăminte profesională cu care să vă completați garderoba necesară mersului la birou ori activităților formale de orice fel.

Pantaloni: Pantalonii joacă un rol important într-o ținută smart casual. Pantalonii chino sau pantalonii din lână sunt alegeri populare. Alegeți nuanțe neutre sau culori închise pentru un aspect mai rafinat.

Blugi de calitate: Blugii pot face parte dintr-o ținută smart casual, cu condiția să fie de calitate și bine croiți. Evitați blugii prea dezinvolți sau deteriorați.

Sacouri sau blazere: Adăugarea unui sacou sau a unui blazer poate ridica instantaneu nivelul de eleganță al unei ținute smart casual. Alegeți un sacou bine croit care se potrivește cu celelalte elemente ale ținutei.

Pantofi: Pantofii joacă un rol crucial în definirea aspectului smart casual. Pantofii loafers, derbies sau chiar sneakerșii de lux pot fi alegeri potrivite, în funcție de ocazie.

Accesorii subtile: Adăugarea unor accesorii, cum ar fi un ceas de calitate, o curea elegantă sau o batistă de buzunar, poate adăuga un plus de rafinament ținutei.

Simplitate: Păstrați aspectul simplu și bine proporționat. Evitați excesul de straturi sau de accesorii care ar putea face ținuta să pară prea complicată sau dezordonată.

Adaptabilitate: Stilul smart casual poate varia în funcție de ocazie. Pentru mediul de lucru, poate fi mai potrivită o cămașă și pantaloni chino, în timp ce pentru o întâlnire socială mai relaxată, puteți opta pentru blugi și o cămașă cu mâneci suflecate.

Ținute smart casual pentru bărbați

După cum v-am spus anterior, stilul smart casual este o îmbinare de stiluri, pornind de la cel elegant și oprindu-se la cel sport, lejer. Foarte mulți bărbați îmbrățișează acest stil, în primul rând pentru că aduce cu el un look confortabil, dar și elegant, încredere ăn propriile puteri, relaxare.

Fiind foarte hotărâți să renunțe la vechile ținute rigide, costumele clasice cu cămașa, al căror sacou nu se dădea jos nici vara, bărbații au spus un DA hotărât stilului smart casual.

Iată câteva exemple de ținute smart casual pentru bărbați, potrivite pentru diferite ocazii:

Pentru birou:

Un sacou bine croit, preferabil într-o nuanță neutră sau într-un model subtil.

O cămașă de calitate în nuanțe solide sau cu dungi subtile.

Pantaloni chino sau pantaloni din lână într-o culoare potrivită sacoului.

Pantofi cu șiret sau derbies, preferabil din piele.

Pentru o ieșire la cină:

Un pulover subțire sau un cardigan, purtat peste o cămașă cu butoni sau o cămașă de bumbac de calitate.

Blugi de calitate sau pantaloni chino într-o nuanță mai închisă.

Pantofi derbies sau loafers pentru un aspect mai elegant, sau sneakerși albi pentru un look mai relaxat.

Pentru o petrecere casual:

O cămașă cu mâneci suflecate sau o cămașă cu model în carouri.

Blugi în stilul clasic sau pantaloni cargo în culori mai închise.

Sneakerși sau pantofi casual, cum ar fi mocasinii.

Pentru un eveniment mai formal:

Un costum bine croit, preferabil în nuanțe de gri, albastru sau negru.

O cămașă cu butoni de calitate și o cravată subțire sau un papion.

Pantofi oxford sau monk-strap și un ceas de lux.

Pentru o zi de weekend relaxantă:

Un tricou cu un design simplu sau o cămașă de bumbac lejeră.

Pantaloni scurți de bumbac sau pantaloni cargo pentru zilele mai calde.

Sneakerși sau sandale de piele pentru confort.

Pentru o întâlnire romantică:

Un blazer de culoare închisă peste o cămașă albă sau în nuanțe deschise.

Pantaloni chino sau blugi slim-fit.

Pantofi derby sau loafers și un ceas elegant.

Elemente ce fac parte din ținutele vestimentare smart casual bărbați

Blugi de calitate: Unul dintre elementele de bază ale oricărei ținute casual smart pentru bărbați este un bun pair de blugi. Optați pentru blugi cu o croială potrivită și o nuanță mai închisă, care poate fi ușor asortată cu alte piese.

Cămăși bine alese: Cămășile constituie o parte importantă a ținutelor casual smart. Puteți alege o cămașă de bumbac într-o nuanță solidă sau cu modele subtile. Pentru un aspect mai formal, optați pentru o cămașă de bumbac cu butoni.

Sunt foarte importante materialele de calitate potrivite pentru ținutele lejere.

Pulovere și cardigane: Adăugați un strat suplimentar cu un pulover sau un cardigan de calitate. Aceste piese pot fi asortate cu cămăși sau cu tricouri, iar aspectul final va fi în continuare elegant și relaxat.

Pantofi de calitate: Pantofii joacă un rol crucial în definirea aspectului casual smart. Pantofii loafers, derbies sau chiar sneakerșii de lux pot adăuga un plus de eleganță ținutei.

Accesorii subtile: Accesoriile pot face diferența într-o ținută casual smart. Un ceas de calitate, o curea elegantă și o pereche de ochelari de soare pot completa aspectul cu stil.

Blazere și sacouri: Un blazer sau un sacou bine croit poate transforma instantaneu o ținută casual în una smart. Puteți purta blazer-ul cu blugi sau pantaloni mai eleganți, în funcție de ocazie.

Pantaloni chino: Pantalonii chino sunt o alternativă excelentă la blugi și pot fi purtați cu ușurință într-o ținută casual smart. Alegeți nuanțe neutre pentru versatilitate maximă.

Ei bine, acum aveți toate informațiile necesare pentru a alcătui o ținută casual pentru bărbați. Fiind un ansamblu vestimentar potrivit unor ocazii informale, de la plimbări prin oraș, până la întâlniri cu prietenii sau chiar pentru zilele la birou într-un mediu mai relaxat, este bine să-l aveți la îndemână. Amintiți-vă, totuși, că cheia unei ținute casual reușite este să vă simțiți confortabil și încrezători în ceea ce purtați. Alegeți hainele care se potrivesc cu stilul și personalitatea dumneavoastră și adaptați-le în funcție de ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *